Matkaraportit

Elintarvikeyritysten ravintola-asiakkaat ja kuluttajat kaipaavat jatkuvasti jotain uutta. Aitoja makuja Hämeestä -hankkeen tehtävänä on haistella uusia tuulia ja löytää markkinasignaaleja. Hanke järjestää vuosittain yhden ulkomaisen ammattimatkan kerätäkseen aktiivisesti tietoa alan uusimmista markkinatrendeistä ja tarjotakseen alueen yrityksille mahdollisuuden hyödyntää uudet ideat etujoukoissa. Samalla tutustutaan paikalliseen yritystoimintaan ja nähdään käytännössä miten muualla toimitaan.

Tanskan matkan matkaraportti/syksy 2010

Saksan matkan matkaraportti/syksy 2009

Torinon matkaraportti/syksy 2008 
Matkaohjelma

Kuva 1: Ryhmä tutustumassa Salumificio Ferrerossa mm. kinkun suolaukseen
kinkun_suolaus_salumificio_ferrero
 Kuva 2: Ryhmä poistumassa Ferreron lihanjalostusyrityksestä
ferreron_lihanjalostusyritys
Kuvat 3-4: Juustojen kypsytystä Pamparatossa
pamparato_juuston_kypsytys

 pamaparato__juuston_kypsytys2

  Kuvat 5-7: Barberon makeistehtaassa tutustumista torronen valmistuksen erivaiheisiin
barberon_makeistehdas_torronen_valmistus

barberon_makeistehdas_torronen_valmistus2
barberon_makeistehdas_torronen_valmistus3 
Kuva 8: Ruokailut olivat tärkeä osa matkan ammatillista antia.
 matkalaiset_ruokailevat
Kuva 9: Viinitilalla kasvoi myös kiivi-hedelmiä pienissä pensasmaisissa puissa
viinitilan_kiivipuu
 
Kuva 10: Slow Food -messuilla keskityttiin perinteisten, laadukkaiden tuotteiden esittelyyn
slowfood_messuilta